Levering door heel Nederland en België
Gratis proefstukjes

Verschillende kunststofsoorten

Verschillende kunststofsoorten

Wij maken producten van verschillende soorten kunststof, zoals PVC, HDPS, PS en PU. Lees hier meer over de verschillen tussen deze kunststofsoorten.

PVC

Polyvinylchloride (PVC) is een kunststofmateriaal dat gemakkelijk te bewerken en te monteren is. Het materiaal is daarnaast brandwerend en kras- en stootvast. Een bijkomend voordeel van PVC is dat het na plaatsing niet meer werkt. Plinten van PVC worden voornamelijk gebruikt in ruimtes waar de vloeren gereinigd worden met groot materieel, of ruimtes waar de hygiëne van belang is. Plinten van PVC zijn bij ons in veel verschillende kleuren, patronen en modellen leverbaar.

HDPS

High density polystyreen (HDPS) is een kunststof met een zeer hoge dichtheid. HDPS wordt gemaakt door het materiaal onder hoge druk door een mal te persen. Door de hoge dichtheid zijn producten van HDPS harder, stootvast en waterbestendig. Producten van HDPS geven een strak resultaat en zijn gemakkelijk te monteren. Door de harde persing zijn HDPS-producten beter af te werken met lak dan producten van PS.

PS

Polystyreen (PS) is een kunststof die minder hard geperst is dan HDPS. Daardoor zijn producten van PS geschikt om mee te laten stucen of spuiten door de stukadoor. PS is bovendien waterafstotend. Doordat PS-producten minder hard geperst zijn, zijn deze producten niet goed af te werken met lak. Producten van HDPS zijn daarvoor beter geschikt.

PU

Polyurethaan (PU) is een soort pur met een hoge dichtheid. Producten van PU zijn van zeer hoge kwaliteit. Het materiaal is zeer licht, stootvast en gemakkelijk te monteren.