Levering door heel Nederland en België
Gratis proefstukjes

Circulaire producten

Tijdens de sloop van gebouwen verdwijnen veel materialen in de container om vervolgens door een milieubelastend proces van vernietiging te gaan. Wij van Plintenfabriek geloven niet in afval. Ieder product en materiaal kan een tweede leven krijgen en om deze reden maken wij afspraken met diverse sloop- en bouwbedrijven. Door het hergebruik van materialen ontlasten we het milieu enorm. Er hoeven simpelweg minder bomen gekapt te worden en we ontlopen het proces van vernietiging van materialen.

Circulair plinten
Circulair plinten
Circulair plinten

Wanneer de materialen na de sloopwerkzaamheden in Ravenstein aangeleverd worden gaan ze door een proces van vernieuwing. Zo worden de materialen opgestopt, geschaafd, geschuurd en met verf op waterbasis omgevormd tot een nieuw hoogwaardig product.

Deze vernieuwde producten hebben ook een ander voordeel. De materialen die in oudere panden zijn gebruikt zijn vaak enorm duurzaam. Bij het stadskantoor in Roosendaal kwamen we er bijvoorbeeld achter dat we met echt hoogwaardig hardhout (zie film bovenaan) te maken hadden. Een kwaliteit die we nog maar zelden tegen komen.

Wij zijn trots op deze circulaire manier van produceren. Het is een kostbaar proces maar het milieu is de grote winnaar. Ondanks deze hoge extra kosten kunnen wij de prijzen van deze producten scherp houden.Zo dragen wij ons steentje bij.

Bekijk de circulaire plinten