Levering door heel Nederland en België
Gratis proefstukjes

Kleuren en afwerkingen

Kies uit verschillende afwerkingen

Bij de Plintenfabriek kun je kiezen uit verschillende soorten afwerkingen. Onze afwerkingen zijn:

  • Gegrond: twee grondlagen.
  • Voorgelakt: twee grondlagen en één vullaklaag in neutraal wit, waardoor je product zeer strak is af te lakken.
  • Afgelakt: twee grondlagen, één vullaklaag neutraal wit en één aflaklaag op kleur in de door jou gewenste kleur. Voor de verschillende lakken die wij gebruiken, verwijzen wij je door naar deze pagina.
  • Blank gelakt: twee blanke laklagen.

Onze producten kunnen door ons voorgelakt en in iedere RAL-kleur afgelakt worden. De Plintenfabriek kan de producten aflakken in verschillende glansgraden. Je kunt er ook voor kiezen om gegronde of voorgelakte producten te bestellen, om deze vervolgens zelf op kleur af te lakken. Als je voor deze optie kiest, kun je bij ons ook hoogwaardige lakken bestellen. Meer informatie over onze lakken en glansgraden vind je hier.

Professioneel afgelakt door de Plintenfabriek


Wij schilderen ons lijstwerk niet met een kwast of roller, maar werken met professionele aflakstraten in onze fabriek. We hebben daarvoor een team van getrainde spuit­medewerkers in dienst. Voor producten die niet door de spuit­straten passen of die extra aandacht nodig hebben, zoals vensterbanken, hebben we een professionele spuitcabine. Hierin worden producten door onze senior spuiter met de hand gespoten.

Doordat wij producten spuiten is het mogelijk om in één gang een laagdikte tot wel 180 mu te realiseren, zonder druipers of lopers in de lak. Met een roller of kwast is een maximum laagdikte van slechts 70 mu mogelijk. Daardoor kunnen wij altijd een kwalitatief hogere, dikkere en strakkere laklaag garanderen dan iedere andere aanbieder.

Bij ons kun je producten standaard bestellen in zwart en de meest­voorkomende wittinten, in reguliere E1-kwaliteit MDF en vochtwerende MDF (v313). Wij kunnen je producten ook aflakken in iedere andere RAL-kleur. Vraag hiervoor online een offerte aan door op onderstaande link te klikken.

Offerte aanvragen